6 portioner.
Tid: ca 15-20 min
- 5-7 dl grädde
- 1-1,5 hg Pecorino Tartufo
- 2 pkt bacon
- Grovmalen svartpeppar
- Salt
- Bucatini (Pasta)
- Färsk persilja
Gör så här
Strimla och knaperstekt bacon. Lägg åt sidan på hushållspapper och låt den rinna av.
Värm 5 dl grädde i en kastrull och smula ner och smält pecorino under omrörning (tillsätt mer grädde om du önskar att få en mildare tryffelsmak).
Krydda med grovt malen svartpeppar och salt (tänk på att bacon tillför sälta).
Tips
Häll i en skvätt vitvinsvinäger om du vill få lite syra i såsen
Låt såsen sjuda på svag värme, samtidigt som du kokar pastan enligt anvisning. Häll av pastan 1-1,5 minut innan, den på paketet angivna tiden för att få den al dente .
Lägg baconen i tryffelsåsen, lägg den nykokta pastan i en serveringsskål, vänd sedan ner såsen över pastan.
Strö över rikligt med färsk hackad persilja
Servera och njut!