Ostig gourmé potatis

Om du googlar efter vardagslyx, borde den här rätten hamna på första plats.
För smält ost i alla dess former, är ju så gott att klockorna stannar.
Här har du en snabb, festlig och lättlagad rätt, som funkar såväl till bjudning, som att förgylla vardagen.

4 portioner. Tid: 20-30 min

Det här behöver du

  • Ca 7 hg delikatesspotatis (eller någon annan småpotatis)
  • 4 hg Appenzeller
  • 2-3 dl vitt vin
  • cornichoner
  • Syltlök
  • Prosciutto
  • Salt och peppar

Gör så här

Koka upp potatisen. Häll i vinet i en kastrull och börja koka upp tillsammans med uppskurna bitar av Appenzeller. Smält osten under omrörning, så att den blir en tjock med ändå följsam smet. (sänk temperatur för att undvika att osten bränner fast) Om det behövs tillsätter du mer vin. Lägg upp potatisen på en tallrik och häller över ostsmeten. Servera med cornichoner, syltlökar och några skivor prosciutto.

Servera och Njut!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.